NEUROKIRURGIJA: 01-3877-413

ORTOPEDIJA: 01-3877-890

engleski   hrvatski   njemački   češki   švedski   rumunjski 

prof. Karlo Houra – pozvani predavač i instruktor na međunarodnom tečaju o endoskopskim operacijama kralježnice

Prije desetak dana u Essenu (Njemačka) u organizacije tvrtke MaxMoreSpine održan je međunarodni tečaj o endoskopskim operacijama kralježnice. Naš neurokirurg prof. Karlo Houra sudjelovao je kao jedan voditelja tečaja, pozvani predavač i instruktor.

Kada smo davne 2008. godine započinjali s endoskopskim operacijama kralježnice Hrvatska je bila jedna od samo 3 zemlje u Europi u kojima se primjenjivala ta inovativna, napredna i sigurna operacijska tehnika.

Danas, zahvaljujući i našem trudu u educiranju kolega na tečajevima poput ovoga iz Essena, endoskopske operacije kralježnice sve su više dostupne pacijentima diljem svijeta.

Specijalna bolnica AKSIS i MaxMoreSpine surađuju već dugi niz godina u promociji minimalno-invazivnih endoskopskih operacija kralježnice, te edukaciji liječnika diljem svijeta. Zanimljivost na koju smo ponosni je svakako i činjenica kako je osnivač ove tvrtke ujedno i jedan od pionira i stvaratelja endoskopskog pristupa u kirurgiji kralježnice – pok. dr. Thomas Hoogland.

Naši neurokirurzi ne samo da imaju najviše iskustva u endoskopskim operacijama kralježnice u Hrvatskoj, nego zahvaljujući zavidnoj razini vještine vode i tečajeve diljem svijeta, te poučavaju druge. Na ovom tečaju u Essenu sudjelovali su doktori iz Saudijske Arabije, Njemačke, Italije, Španjolske, Jordana, Iraka, Ujedinjenog Kraljevstva i Grčke.

Vaša Specijalna bolnica AKSIS 🏥