NEUROKIRURGIJA: 01-3877-413

ORTOPEDIJA: 01-3877-890

engleski   hrvatski   njemački   češki   švedski   rumunjski 

Coflex interspinozni implantant

Pacijenti za koje se sumnja da pate od sindroma spinalne stenoze na jednoj ili dvije razine idealni su kandidati za interspinalne implantate. Nakon što konzervativne metode liječenja ne uspiju, liječenje ovih pacijenata nastavlja se kirurški. Interspinalni implantat premošćuje terapeutski jaz između konzervativnih i agresivnih kirurških metoda liječenja i omogućava povlačenje neugode pacijenata uz minimalne kirurške rizike. Glavne indikacije za Coflex interspinalni implantat su: radiografski potvrđena umjerena do ozbiljna stenoza spinalnoga kanala s kliničkim znakovima živčane hromosti i/ili sindroma foraminalne stenoze uzrokovanog degenerativnim procesom na kralježnici. Na Coflex implantat se ukazuje na jednoj ili dvije razine u regiji od L1 do S1.

Ako Vam je dosta osjećaja utrnuća, slabosti, peckanja ili žarenja i kronične boli lumbalne spinalne stenoze, imamo neke ohrabrujuće vijesti. Postignuća u medicinskoj tehnologiji i novi uređaji za istraživanje mogli bi dati novu nadu.

Jedan takav implant je Coflex® – implantat za dinamičku stabilizaciju koji je dizajniran kako bi stvorio spinalnu stabilnost, u isto vrijeme radeći kako bi vratio Vašu kralježnicu u stanju koje pobliže sliči njenoj normalnoj fiziologiji.

Promjena paradigme od fuzije do ne-fuzije nije konceptualna vježba. Rupa u kontinuumu liječenja između konzervativne njege i fuzije popunjavana je tehnologijama u ranoj fazi razvoja kao što je interspinalna stabilizacija. Uspjesi ovih tehnologija evoluirati će kroz rješenja pogonjena od strane kirurgija sa specifičnim indikacijama za kliničke probleme s kojima se kirurzi susreću na dnevnoj bazi.

Ne-fuzijske procedure omogućit će kralježnici ponovnu stabilizaciju prema njenom prirodnom bio-mehaničkom stanju, omogućiti ponovno balansiranje spinalnoga segmenta, obnavljanje prirodne anatomske funkcije i, možda, dovesti do neke razine ‘samoizlječenja’. Ove procedure popunit će veliku rupu u kontinuumu liječenja. U isto vrijeme, one su reverzibilne i odgađaju trajnu kiruršku proceduru kao što spinalna fuzija. Intraoperativna nestabilnost nakon dekompresije može se stabilizirati interspinalnim uređajima. Ako se projicira kasna nestabilnost, interspinalna stabilizacija može ovo spriječiti.

Interspinalna stabilizacija Coflex-om idealna je u slučajevima artroze i svim zahvatima dekompresije povezanima s njom. Implantacija ovog uređaja omogućava segmentnu stabilizaciju i kontrolirano kretanje.

Specifične indikacije

Za pacijente kojima konzervativno liječenje ne uspije, ali koji nisu kandidati za potpunu laminektomiju ili nepovratnu proceduru kao što je fuzija, odgovor su funkcionalni interspinalni implantati.

Glavna indikacija:

Radiografski potvrđena umjerena do ozbiljna stenoza s kompromitiranjem živčanoga elementa rezultira hromošću i/ili radikularnim simptomima izoliranima na jednu do dvije razine u regiji L1 do L5 s ili bez popratne boli u donjem dijelu leđa koja uključuje stanja kao što je stabilna spondilolisteza prvoga stupnja.

Interspinalna stabilizacija izvodi se nakon mikro-kirurške dekompresije stenoze na zahvaćenoj razini (razinama). Coflex™ implantat može se, također, koristiti u do 2 segmenta lumbalnoga pokreta susjednima spojenim razinama.

coflex2

Za više informacija o ovoj metodi:

01-3877-413
...ili ispunite formular na našoj Kontakt stranici:

ISPUNITE FORMULAR