NEUROKIRURGIJA: 01-3877-413

ORTOPEDIJA: 01-3877-890

engleski   hrvatski   njemački   češki   švedski   rumunjski 

Novi međunarodni dosezi neurokirurškog tima Specijalne bolnice AKSIS – prof. Karlo Houra pozvani predavač na 2 velika svjetska kongresa o endoskopskim operacijama kralježnice

Velika nam je čast, zadovoljstvo i ponos obavijestiti Vas kako je naš neurokirurg prof. Karlo Houra u proteklih nekoliko dana predstavljao našu bolnicu, hrvatsku medicinu i Republiku Hrvatsku na 2 prestižna međunarodna kongresa.

🇪🇸 U četvrtak 16.09.2021., na poziv dr. Rubéna Martína Láeza, voditelja Odjela za neurokirurgiju sveučilišne bolnice u Santanderu i znanstvenog koordininatora kongresa Španjolskog neurokirurškog društva, uz bok s najpoznatijim španjolskim neurokirurzima i ortopedima u području minimalno invazivnih operacije kralježnice, prof. Karlo Houra održao je predavanje pod naslovom „Endoskopska diskektomija – razvojni novi zlatni standard za hernijacije diska“. Kongres je održan pod visokim pokroviteljstvom španjolskih kralja i kraljice. Poziv na ovaj kongres nastavak je dugogodišnje uspješne međunarodne suradnje Specijalne bolnice AKSIS i španjolskih kolega koji su već prisustvovali endoskopskim tečajevima prof. Karla Houre u Mainzu i Essenu. Uspostavljena je i trajna suradnja, tako da u skorije vrijeme očekujemo dolazak još doktora iz Španjolske koji žele učiti o endoskopskoj neurokirurgiji kralježnice od vodećih stručnjaka u Europi – prof. Karla Houre i dr. Roberta Saftića.

🇪🇬 🇮🇳 U subotu 18.09.2021. je održan i drugi veliki međunarodni kongres o endoskopskim operacijama kralježnice u organizaciji Egipatske i svjetske neurokirurške akademije, te Indijske endoskopske spinalne fundacije. Na kongresu su prisustvovali stručni predavači iz 27 zemalja svijeta, a kongres je pratilo više od 1100 polaznika iz cijelog svijeta. Prof. Karlo Houra pozvan je kao predavač ispred Specijalne bolnice AKSIS kako bi podijelio naše iskustvo i rad pod naslovom „Transforaminalna endoskopska discektomija torakalne hernije diska“. Svojim je zanimljivim i inovativnim predavanjem potaknuo veliku i konstruktivnu stručnu diskusiju, obzirom da se transforaminalne endoskopske operacije torakalne kralježnice rade u samo nekoliko zemalja svijeta, te navedena činjenica svrstava Specijalnu bolnicu AKSIS na sam vrh spinalne medicine u svijetu.

Podsjetimo, Specijalna bolnica AKSIS prva je bolnica u Republici Hrvatskoj koja je započela s primjenom minimalno-invazivne i endoskopske neurokirurgije kralježnice još davne 2009. godine. I dalje smo jedina bolnica u državi, te jedna od rijetkih bolnica u široj regiji, u kojoj se u svakodnevnoj praksi primjenjuju kompletno-endoskopske operacije kralježnice, posebice one poštednim transforaminalnim pristupom. Zahvaljujući izvrsnosti, konstantnom napredovanju i inoviranju, naši neurokirurzi prof. Karlo Houra i dr. Robert Saftić certificirani su instruktori tvrtke MaxMoreSpine (Hoogland Spine Products) za endoskopsku neurokirurgiju kralježnice, te diljem svijeta pomažu liječnicima u učenju i razumijevanju ovih naprednih operacijskih tehnika.

Vaša Specijalna bolnica AKSIS 🏥